Om föreningen


Föreningen skapades i början av 1960-talet i samband med att Ovikens pastorat stakade ut 133 tomter för fritidshusbebyggelse. I föreningens stadgar står det under punkten ändamål:

"Föreningen har till ändamål att verka för de inom Arådalen planlagda fritidsområde i Bergs kommun boendes gemensamma intressen"

Några exempel på föreningens arbete är:

  • Arbete för områdets utveckling
  • Aktiviteter för föreningens medlemmar
  • Underhåll av vattenpumpar
  • Gemensam sophantering
  • Gemensam latrinhantering

Har du förslag eller åsikter så kontakta gärna någon i styrelsen

För att vara medlem ska man vara ägare eller arrendator av tomt i Arådalens fritidsområde och varje tomt berättigar till ett medlemskap. Följande avgifter gäller 2007 och kommer vid årsmötet 2008 att föreslås att gälla även för 2008. Medlemsavgiften 400 kr per år debiteras normalt vid årsskiftet medan sopavgiften 600 kr/år och latrinavgiften 100 kr/år (för de som inte har tank eller dispens). Summan blir därmed 1 100 kr/år som debiteras vid helårsskiftet.

När du betalar är det viktigt att du anger tomtnumret så att det registreras på ditt medlemsskap.

Bankgironummer är 5881-2777
Plusgironummer är 692932-7

Vår hemsida www.aradalen.com

Målet är att uppdatera hemsidan minst en gång per månad och för att möjliggöra det uppskattar vi material eller förslag om innehåll till sidorna. Härnäst planerar vi att skriva lite om Arådalen och eventuellt lite mera om föreningen, så hör gärna av er till Bengt på

i

nfoaradalen@posthem.se

eller 063-31088 med information om både nutid och historia för Arådalen och Glen.

Ett stort tack till er som redan bidragit till innehållet på våra hemsidor!

Prova gärna vårt diskussionsforum där du hittar gästbok och möjlighet att annonsera! För att skriva inlägg så behöver du registrera dig som användare, men det är snabbt och enkelt om du bara klickar på "Bli Medlem" i forumet och fyller i några uppgifter så är det klart att skriva.
På vår startsida publicerar vi några av de bilder som skickas in till oss, i vårt bildarkiv kan du se mera bilder och hur du kan skicka dina bilder till oss.

© Arådalens samfällighet