Fritidskommittén

STRÖVTÅGET -2022

Nu kommer årets version av hälsoprojektet ”STRÖVTÅGET” med syftet att så många som möjligt skall ströva omkring i Arådalens vackra natur. I år är det utökat till 19 kontroller varav 3 har en lite högre svårighetsgrad, men fortfarande inom en begränsad bit av Arådalen.

Kartan som ni skall gå ut på täcker från Lostigen och ned till dammen. Uppmärksamma att kartan även i årärunder produktion och är långt ifrån klar men går att använda. Kartskalan är 1:10 000.

Karta strövtåget 2022 hittar du här

Kontrollerna ser ut som på bilden. Det sitter en liten bricka på varje skärm som talar om kontrollens nummer och en kodbokstav. Tre kontroller är vara lite svårare, men det klarar Ni nog. Notera kodbokstaven för de kommer att bilda en mening att skicka in.


OBS! Att lösa meningen är inte så viktig utan kontrollbesöket skall NI sikta in Er på.

Ni följer länken nedan så finns kartan i en PDF-fil för färgutskrift. För er som inte kan skriva ut i färg kommer ett antal kartor att finnas i min postlåda vid stuga 115.

När ni är klar skickar ni in koderna till mig, och är Ni listiga kommer koderna att bilda en mening. (Man måste inte ta alla kontroller).

Prestationspriser kommer att lottas i mån av tillgång.

Ni som vill prov på något nytt kan ladda ner app, www.usynligO-no (du måste ha en smartphone). Följ anvisningarna titta efter en karta i ditt närområde. När Du öppnar kartan måste Du välja bana. I det här fallet finns det två banor i Arådalen. 

Välj – Gå till Startpunkten och starta orienteringen - telefonen piper när du är ca 15 m från kontrollen – du måste ta kontrollerna i nummerordning om Du skall få en tid – samt passera mål.

Normalt finns det inga kontroller ute efter banan, men i det här fallet finns det kontroller på flera punkter dock inte alla.

Lycka till!
Fritidskommittén

Lars Edström
lars.edstrom@telia.com / SMS 0703477366